До приключването на наказателното производство, лекарят ще е в неплатен отпуск

Водещ лекар е под прицела на прокуратурата! Причината - сигнал на Медицинския университет в София, че дипломата му за специалността кардиология е неистинска. Доктор Иван Вуцов завежда Лаборатория по инвазивна кардиология в Старозагорската болница.


Медицинският университет се вглежда в дипломата на д-р Вуцов през пролетта на 2013 г. Под нейния номер в журналите от миналия век е записан дубликат на диплома по вътрешни болести, а не по кардиология.


Авторство отричат и лекарят, и университетът. Диплома може да се издаде само след успешно положен изпит. Според протоколите в университета д-р Вуцов се е явявал през 95-та и 96-та и не е издържал изпитите по кардиология.


През октомври миналата година д-р Вуцов подава молба да бъде допуснат за трети път до изпит по кардиология.


„Аз съм човекът, който фактически е най-пострадавщ в цялата история така че дори и да съм прав, дори и да има нещо и да съм крив, въпросът е ако това нещо решава проблема, да го решим”, обяснява д-р Вуцов.


Няма спор, че д-р Вуцов е издържал успешно изпита си по инвазивна кардиология. И че е търсен специалист.


Има сигнал до компетентните инстанции от юрисконсулта на предната болница, в която е работил - че продължава да практикува с неистинска диплома по кардиология.


До приключването на наказателното производство, настоящият шеф на д-р Вуцов е решил лекарят да излезе в неплатен отпуск.


Повече по темата гледайте във видеото.