Преди дни премиерът отправи критики за бавните темпове, с които се движи делото

Председателят на Върховния административен съд Георги Колев лично ще председателства петчленния съдебен състав по делото за лиценза на Корпоративна търговска банка (КТБ). Делото обаче все още не е насрочено.

Още по темата

Определянето на съдебния състав е станало в присъствието на Колев, неговите заместници и шефовете на отделения. Със системата за случайно разпределение на делата е бил избран съдия-докладчикът - това е Росен Василев, командирован от Окръжния съд в Благоевград.

 

Останалите трима магистрати, които ще решават ключовото дело, са Милка Панчева, Александър Еленков и Наталия Марчева, съобщи БНР.

 

Преди десетина дни след критики на премиера за бавните темпове, с които се движи делото за лиценза на КТБ, Георги Колев, който е наказателен съдия и за първи път ще решава административен спор, заяви, че в името на бързината е готов лично да поеме случая. Той отрече да има умишлено забавяне на делото, но прояви разбиране към критиките, защото случаят бил от изключителна обществена важност и прогнозира, че до средата на април делото ще бъде гледано от петчленния съдебен състав.

 

Четиримата магистрати и Колев трябва да решат правомерно ли тримата първоинстанционни върховни съдии са отхвърлили жалбите на основните акционери срещу решението на БНБ, с което беше отнет лицензът на КТБ. Ако решението бъде потвърдено, ще може да се възобнови делото за несъстоятелността на банката, което временно е спряно в Софийския градски съд.