За празниците БДЖ пусна 11 000 допълнителни места в 136 влака

 

Великото преселение за Великден започна.  Ден преди началото на 4-дневната почивка хиляди тръгнаха на път.  Поради тази причина КАТ извади допълнителни полицаи по пътищата.

 

Същевременно в някои участъци на магистралите „Хемус” и „Тракия” беше въведено ограничение на скоростта от 90 км/час заради силно амортизираната пътна настилка.  Това отчасти затруднява движението особено сега, когато хиляди пътуват към някоя част на България, за да посрещнат Великден с най-близките си. 

Още по темата

 

 Днес на столичната автогара едни пристигаха, а други заминаваха.  „Ще пътувам до Испания - на почивка при баща ми за празниците”, разказа Матей, който в багажа си носеше и боядисани яйца.

 

 „Пристигам от Австрия”, обясни Александър и добави: „Ще се съберем около трапезата със семейството и приятелите, така както си е редът”.  Независимо кой накъде е тръгнал, всеки бърза, за да стигне до най-близките. За да стигне всеки навреме за празника  за повечето дестинации са предвидени допълнителни автобуси, а  най-предвидливите са купили билет преди дни.

 

Нетърпеливи да посрещнат празника са и хората, които днес заминаваха от централната гара в София. БДЖ пусна 11 000 допълнителни места в 136 влака.  „Ще бъде засилено полицейското присъствие на изходите и входовете на малките и големите населени места като ще се подпомага движението”, обясни Асен Караджов от Пътна полиция.

 

В цялата страна униформените дебнат шофьорите за превишена скорост. През празничните дни ще следят и за пияни зад волана. „Проверяваните ще бъдат второкласни и третокласни пътища. Проверки ще се правят и в нощните часове, а около увеселителните заведения ще има специализирани операции”, каза още Караджов.

 

От рано стотици автомобили потеглиха и към Гърция за празниците. Пътят през Банско през прохода Предела е сред най-натоварените. С търпение шофьорите трябва да се въоръжат и утре, когато треската за пътуване продължава.