Георги Петров: Хората четат цинизма и именно затова пиша цинизъм - за да ме чуят

 

Изгониха певеца Георги Петров от хора „Йоан Кукузел-Ангелогласният” заради статус във Фейсбук, в който критикува Вежди Рашидов заради 35 евро командировъчни.

 

Той пише: "До кога ще ни унижават институции като Министерство на културата и няма да уважават труда ни… Докога ще си мислят, че ние сме социалистически роби. Тази институция на България, която би трябвало да защитава своите културни дейци и да ги уважава, се подиграва с нас, като ни дава минималните командировъчни от 35 евро на ден, за да изнесем ние самостоятелен концерт и да представим държавата ни по достойнство във Франция… Обърнете внимание, ние възнаграждение не получаваме. Ние получаваме командировъчни в минимален размер, да не умрем от глад, все пак Париж е скъп град…”

 

"Уточнявам, че това не е открито писмо до Вежди Рашидов, аз нямам проблем с него”, коментира в "Здравей, България” Петров.

 

"Аз съм обиден на държавата по принцип. Хората четат цинизма и именно затова пиша цинизъм - за да ме чуят. Явно хората не могат да бъдат провокирани по друг начин, което е проблем”, коментира неприличните думи, които е написал в поста си Петров.

 

"С езика си той уронва престижа на състава и това е недопустимо”, коментира Георги Миков, ръководител на хора. По думите му това, че си е заявил мнението, не е проблем.

 

"Начинът и езикът, който е изключителен, всъщност е камъкът на раздора”, допълни Миков.

 

"На мен ми се казва, че аз трябва да изтрия статуса си. Това е мое лично пространство, в което говоря както мога и както искам. Аз съм свободен човек и го заявявам съвсем официално. Не ме е страх от никого”, заяви Георги Петров.