Бизнесменът блъсна с джипа си 6-годишно момченце в Панагюрище

 

Трагедия в Панагюрище. Мъж уби с джипа си 6-годишно дете с велосипед. Инцидентът станал късно снощи. Местни хора твърдят, че задържаният за тежкия инцидент и друг път е нарушавал правилата за движение, но досега не бил наказван. 


44-годишеният Цветан Пъков се е движил с несъобразена скорост с джипа си в Панагюрище, докато 6-годишният Петър карал колело обясниха от полицията.  


„Той си кара постоянно така с хубави коли и целия град го знае. Каквото и да направи, явно си има възможности и се оправя винаги. Сега се надявам да получи заслуженото – нашето не може да го върнем”, заяви Лазарина Гевечанова, стринка на убития Петър.

 

Една от версиите е, че детето е изскочило на пътното платно. Съседи обаче твърдят, че то е карало плътно до банкета. Тялото на момченцето е влачено 70 метра. В района няма спирачен път.

 

След инцидента между бащата на детето и шофьора избухнал скандал. Бащата на Петър се нахвърлил с юмруци върху Пъков. Ударил го с глава и шофьорът, прегазил детето му, паднал в безсъзнание. Тестът с дрегер показва, че бизнесменът не е употребил алкохол.  Той е задържан за 24 часа в районното управление в Панагюрище.