Надзирателят в затвора казва, че Станислав е абсолютно здрав разум, но не отронил и сълза за детето

 

4-годишната Ана, която изчезна в Атина на 21 април е била убита от баща си. До такава информация са стигнали разследващите, след като полицаи от Солун са разпитали приятел на бащата на детето във България.

 

Според показанията на свидетеля, бащата е наркоман. Той е признал, че е убил детето си под въздействието на упойващи вещества. След това разчленил тялото и го изхвърлял на части в кофите за смет в продължение на няколко дни, за да не буди подозрение.

 

Когато майката се завърнала от България, мъжът признал за убийството и двамата решили да обявят малката Ана за изчезнала. От полицията в Атина потвърдиха, че са получили такива показания. Разследването продължава.

 

Разпитът на майката на малката Ани продължи няколко часа и магистратите решиха да я оставят за постоянно в ареста. Обвинението срещу нея е за лъжесвидетелстване и укриване на информация за смъртта на детето, както и за безотговорно попечителство. В показанията си Димитрина казва, че Светослав не е упражнявал насилие над детето пред нея, най-много да се е карал. Върху Димитрина обаче е било упражнявано системно насилие.

 

Димитрина уточни също, че първоначалните й показания са измислени  и че го е сторила по молба на съпруга си, за да не й бъде отнето детето. Също така сподели, че светкавичното им пътуване до България е било свързано с приятеля Ники, като впоследствие тя е разбрала, че Станислав е искал да си подсигури неговото мълчание.

 

Вероятно Николай и Станислав не са се разбрали и вероятно затова два дни преди да го задържат е казал на майка си да не вярва на нещата, които ще чуе за него по телевизията.

 

От четвъртък бащата на 4-годишната Ани се намира в затвора на остров Корфу. До момента е излизал от килията си няколко пъти, като е искал да разговаря по телефона с адвоката си. Според разказа на надзирателя в затвора поведението му е спокойно и е с абсолютно здрав разум. Все още не е отронил и сълза за малката Ани.

 

Независимо че направи самопризнания, вчера при разпита с директора на затвора е казал, че не той, а негов приятел е убил Ани, което още повече възмути гръцкото общество.

 

Има предположения, че майката впоследствие е разбрала, че детето е убито, но не и по начина, по който е извършено самото убийство и какво точно се е случило.

 

Репортер: Бойка Атанасова