Гражданите и държавата имат отговорността за трагедията на пътя

 

Основната причина за катастрофите е безумното шофиране на младите хора. Това коментира зам.-кметът на Дупница в „Часът на Милен Цветков”. По думите му, искане за поставяне на легнал полицай „на тази улица до сега не е имало и за това не е поставен”.

 

Валентин Караилиев, който е бивш градоначалник на Дупница обаче казва, че по време на неговия мандат от 2003 до 2007 г. в общината не е повдиган въпросът за легналите полицаи: „Това не е решение на транспортните произшествия, а само временно препятствие за неразумните шофьори”.

 

Според Владимир Сирийски, автомобилен инструктор от Дупница, в малките населени места всичко се знае и всеки се познава помежду си. „Никой не сигнализира за нарушения, за да не си развали отношенията с хората и да не навлиза в конфликтни ситуации”, обяснява той.

 

Виктор Лилов пък заяви, че държавата има голяма вина за катастрофите с неподдържаната инфраструктура и липсата на осветление по улиците: „Младите хора, които са загинали изобщо не са осъзнавали опасността, в която са се намирали”.