Аз съм под влиянието на Мария Календерска, призна лидерът на "България без цензура"

 

Някои с часове чакаха да бъдат приети от Цветан Василев”, заяви в предаването „Комбина” лидерът на „България без цензура” Николай Бареков. „Аз лично не съм ходил в кабинета на Цветан Василев като слуга, но съм имал с него 2-3 срещи там. Най-интензивни срещите ни бяха, когато си тръгвах от телевизията”,  добави той.  

Още по темата

 

„Каракачанов заяви, че е молил Василев за работа на негови закъсали роднини. 2011 година Василев ме помоли Каракачанов да бъде назначен  от борда на директорите и след това да дойде при мен, водих едно неделно предаване и той водеше рубрика. Аз го попитах защо взехме Каракачанов и той ми каза: „Закъсал е човека, дойде и ме помоли да взима някакви доходи”, каза още Бареков.

 

„КТБ е финансирала ТВ7, както разбирам в последствие чрез фирмата „Краун медия”. Тази фирма си има директор и собственици. Аз съм работил в ТВ7. Цветан Василев каза в едно интервю и заяви, че е подпомогнал началото на политическия ми проект чрез предаването „България без цензура”,  каза още Бареков и уточни: „Факт е, че това предаване се излъчваше по ТВ7, факт е и, че останаха неуредени сметки между фирмата, която продуцираше предаването и ТВ7. Това са неща от миналото”, заяви Бареков.  

 

„Не съм си държал парите в КТБ, имах средства, държах ги в друга банка”, твърди Бареков.  „След като фалира КТБ, установих, че имам в моя сметка в банката 60 000 лева, имах такава сметка, Мария Календерска също имаше сметка с някаква подобна сума там. Върнаха ми парите обратно”, призна все пак той.  

 

„Основните хора, на които заложи Цветан Василев на изборите бяха Патриотичния фронт и Реформаторския блок, ако ние сме имали подкрепа от него, то тя е била преди европейските избори”, заяви Бареков.

 

Аз съм под влиянието на Мария Календерска и не е лошо човек да е под влиянието на човек, с който е съмишленик. Аз не смятам, че съм направил нещо лошо”, каза още Бареков.

 

„Нека тя да си каже разделена ли е с мен или не е разделена. Тя беше на протестите на „Протестна мрежа”. Според мен Мария Календерска има някаква връзка  между нея и „Протестна мрежа”. Ние сме едно демократично семейство, в което всеки може да има своите политически пристрастия”, каза Бареков и добави:  „Тя е чист човек, прекалено е млада, но това не я прави наивна”.