Няма наказателна отговорност за това да пееш с Цветан Василев, коментира главният прокурор

 

Цветан Василев ще бъде разпитан за КТБ в момента, в който бъде екстрадиран, ако бъде екстрадиран от Сърбия”, заяви в предаването „Комбина” главният прокурор Сотир Цацаров.  

Още по темата

 

Обвинител №1 за пореден път отхвърли искането на адвоката на Василев това да стане чрез видеоконферентна връзка. „Очаквам стигане съд. Квесторите са получавали определени указания от ръководни лица от БНБ, но квесторите нямат указания от Иван Искров как да процедират с влогове с лихви от типа на 9,8%, Иван Искров или който и да е управител на БНБ няма правомощията да контролира и управлява банковия надзор”, коментира Цацаров.

 

„Нашето мнение  при този обем данни, с които разполагаме засега,  този начин на разпореждане с влоговете и превръщането им в нормални, защитени от закона, не е законен”, заяви главният прокурор.

 

Цацаров съобщи, че до седмица прокуратурата трябва да разполага с информация кои са хората с много пари на преференциални лихви в КТБ.

 

Без отношение към юридическата страна на скандала КТБ бил и вече прочутият дует на Цветан Василев и Иван Искров, който неотдавна мистериозно изтече. „Не оправдавам нито Искров, нито Василев - били на празник, пели. Очевидно е, че щом са пели по този начин, са имали някакви доста близки отношения", коментира той. 

 

 

"Няма наказателна отговорност за това да пееш с Цветан Василев, няма наказателна отговорност и за това да пееш с Иван Искров. От моя гледна точка не е коректно да изстрелваш в публичното пространство такива клипове. Василев може да е обвиняем, но и той има права и той като всеки български гражданин”, добави Цацаров. Той отрече да е човек на ДПС. И на ГЕРБ. 

 


„Цветан Цветанов е осъден на две инстанции по наш обвинителен акт, а по делата, по които е оправдан, присъдите са протестирани. Къде е чадърът?”, заяви Цацаров. Той съобщи и, че разследването по делото за Авиоотряд 28 продължава.