Колоната от коли стигна чак до кръстовището на "Орлов мост"

 

Огромни задръствания се образуваха в София заради ремонта на нов, трети участък на булевард "Цариградско шосе". Въпреки предупрежденията мнозина избраха да минат именно оттам тази сутрин. Заради затварянето на едното платно от алея „Яворов” до Външното министерство колоната от коли стигна чак до кръстовището на "Орлов мост".

 

Ремонтът на северното пътно платно ще продължи до 30 юни, за което е създадена временна организация на движението.

 

Движението е прехвърлено двупосочно в същия участък по южното платно на булевард “Цариградско шосе“.  

 

До 30 юни се въвежда временна организация по някои маршрути на градския транспорт. Тролеите са снабдени с дизелови двигатели, което ще им позволи в ремонтирания участък да се движат автономно без електромрежа. Така тролейбусите от линии № 4, 5, 8 и 11 се пренасочват в южното пътно платно и това няма да наруши обслужването на гражданите, ползващи тези линии.

 

Промените предвиждат съответно: автобусна линия с № 305 – в посока „Централна гара“ променя маршрута си от сп. „хотел Плиска“ при ул. „Алфред Нобел“ надясно по пътната връзка на ул. „Алескандър Жендов“, наляво по ул. „Шипченски проход“, надясно по бул. „Михай Еминеско“, бул. „Ситняково“ и по маршрута си. В посока ж.к. „Младост“ маршрутът не се променя. 

 

Разкрива се временна еднопосочна спирка - „ул. Хемус“ за Автобус № 305 на съществуващата трамвайна спирка на ул. „Шипченски проход” в посока пл. „Централна гара”. Закриват се еднопосочни спирки „бул. Пейо Яворов“ с код: 0073 и „ул. Александър Жендов“ с код: 1819 за тролейбусни линии №№ 4, 5, 8, 11 и за автобусна линия № 84 в посока пл. „Орлов мост”.

 

Актуалната пътна обстановка на "Орлов мост" следете ТУК.