Два автомобила са се сблъскали челно

 

Тежка катастрофа взе една жертва на магистрала Е79 след Благоевград, предаде БГНЕС. Загиналият е 29-годишен мъж от Дупница.  Инцидентът е станал към 11.50 часа на около 200 метра след м. Полигона в посока Симитли.  

 

Според съобщението на ОД МВР-Благоевград, 53-годишният водач на семейния автомобил, навлязъл в насрещната лента. Там се ударил челно в друг автомобил с кюстендилска регистрация, който е управляван от загиналия. Той е от Дупница и е пътувал към родния си град. При удара автомобилът му се запалва, загасен е от пристигналите на място огнеборци. Тримата пострадали от колата, навлязла в насрещната лента, са извадени, след като са рязани ламарините на автомобила им.

 

Ранени са двама съпрузи от Благоевград - мъж на 59 години, който е шофирал единия автомобил, и съпругата му, на 53 години. Двамата са настанени в отделението по реанимация на МБАЛ-Благоевград. Според полицията и двамата са с опасност за живота. Мъжът е с открита фрактура на подбедрицата и тежка гръдна травма. Съпругата му е също с гръдна и коремна травма. Има и трети пострадал, пътувал на задната седалка на автомобила, движещ се от Благоевград в посока Симитли. Той е освободен за домашно лечение, тъй като не е пострадал тежко.

 

 

Снимка/Видео: БГНЕС