След обвинения в злоупотреба с власт срещу ген. Шивиков, той подаде рапорт за напускане

 

Карлово на митинг в подкрепа на своя генерал. След обвинения в злоупотреба с власт, срещу генерал Димитър Шивиков, всички военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада излязоха на спонтанен митинг в негова защита.  


Със сълзи на очи военнослужещите в Карлово изпратиха своя ген. Димитър Шивиков, който реши да подаде рапорт за напускане. Причината – той беше обвинен за злоупотреба с власт за това, че според прокуратурата е накарал четирима свои служители да ремонтират апартамента му в работно време. Той твърди, че това е някакъв опит за натиск върху него, за да не се издигне служебно, защото това са негови приятели, които са работели доброволно в апартамента му.


Все пак той е решил да напусне системата на Министерството на отбраната, а всички тук, и гражданите на Карлово, и военнослужещите, се събраха, за да изразят своята подкрепа към него и категоричното несъгласие с обвинението.


Обвинението срещу ген. Шивиков все още не е внесено в съда. Допускът му до класифицирана информация обаче беше отнет, което на практика прави така, че той не може да изпълнява служебните си задължения.


Самият ген. Шивиков заяви, че подава своя рапорт за напускане, но това не означава, че няма да се бори за своята правота в съда. А как ще протече съдебния процес срещу него, тепърва ще проследим.


Повече по темата гледайте във видеото.