Според икономиста ще се стигне до предсрочни избори в южната ни съседка

 

Нищо странно не се е случило в Гърция, с „не” гласуваха пенсионерите, военните, работещите в държавната администрация”, коментира в студиото на „Здравей, България” икономистът Владимир Каролев. 

Още по темата

 

„Проблемът с Гърция е много ясен. Точно 25 години всяка година гръцкото правителство е на дефицит, което означава, че плаща повече отколкото събира от данъци”, каза още той.

 

„Ципрас иска или не иска ще трябва да прави реформи”, убеден е Каролев. „Не може вечно да харчиш пари, които не си изкарал”, подчерта той. Икономистът обаче прогнозира предсрочни избори в Гърция.

 

„Банковата система на Гърция не функционира нормално, те чувстват недостиг на стоки, след три дни ще бъде страшно”, коментира математикът Михаил Константинов.

 

„Гърците имат 25% спад на икономиката, така че нищо добро не ги очаква. И според мен ще се стигне до смяна на правителството. Смятам, че ще се стигне до споразумение, но просто трябва да се направят компромиси от всички”, отбеляза журналистът и главен редактор на вестник „168 часа” Слави Ангелов.