Необходими са обаче по-задълбочени анализи, за да се установи дали тя е от полет МН370

Откритата част от самолетно крило на остров Реюнион е от същия тип като на самолетите Боинг 777, съобщиха източници близки до разследването пред френски медии. 

 

Необходими са обаче по-задълбочени анализи, за да се установи дали частта е именно от полет МН370, изчезнал през 2014 година с 239 души на борда. 

 

Отломката ще бъде транспортирана днес към френския град Тулуза, за да бъде изследвана в лабораторията на министерството на отбраната. Хеликоптер на френската жандармерия прелетя над бреговете на о-в Реюнион, където беше намерена двуметровата част без обаче да бъдат намерени други отломки.

 

Авиоекспертите са все по-убедени, че отломката е именно от Боинг 777. На снимка, публикувана от медиите на о-в Реюнион, се вижда цифров код отпечатан върху намерената част. В инструкциите за Боинг 777 този код отговаря на част от крилото. Експертите също твърдят, че отломката отговаря на размерите на тази част. Още повече, че няма друг самолет с такава част, който да е в неизвестност. Въпреки оптимизма от очертаващия се пробив в издирването австралийските власти предупреждават, че предстои още много работа преди да бъде открит полет МН370.

 

Досега издирването на самолета беше насочено в обширен район на Индийския океан, западно от Австралия на около 3700 км от о-в Реюнион.