Това смятали някои депутати от най-голямата партия в НС, каза Цветан Цветанов

Видео: БГНЕС

 

Депутати от ГЕРБ смятали, че „Реформаторският блок” има прекалено много министри в кабинета за тежестта си в парламента. Това обяви в петък председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, но отказа да спомене имена на министри, които евентуално биха могли да се простят с поста си.

 

Той допълни, че партията му е "готова по всяко време за всякакви избори", но все пак се водела от интересите на държавата. Думите му бяха в коментар на изказването на съпредседателя на „Реформаторския блок” Радан Кънев, че скоро може да се наложи предоговаряне на коалицията.

Още по темата


Цветанов напомни, че скоро ще се проведе местен вот, който ще покаже реалната електорална подкрепа за всяка една от партиите.


Лидерът на групата на ГЕРБ не скри, че темата за предоговаряне на коалицията е била сред обсъжданите на вчерашното заседание на парламентарната му група, но тя е била "просто индикирана".


"И в ГЕРБ има определени мнения за начина, по който се участва в това управление, защото нашите народни представители и структури са много по-големи на брой, но ние сме за национално отговорната политика", каза още Цветанов.

 

Какво каза в четвъртък премиерът Бойко Борисов за коалиционните партньори на ГЕРБ вижте във видеото: