Миков: Трябва да се знае къде отиват парите, които Европа ни дава за бежанците

Видео: БГНЕС

 

БСП разглежда на неделния си пленум приоритетите на партията през новия политически сезон, кандидатурите за изборите за кметове и общински съветници и организацията на местните избори.

 

„Първостепенен приоритет на този сезон са местните избори”, заяви председателят на партията Михаил Миков и допълни, че предмет на сериозно обсъждане ще бъде и Бюджет 2016. 

 

"Ако е вярна констатацията, че има преизпълнение на приходната част на бюджета за 2015 г., то тогава има всички основания парламентарната група на БСП да постави основните социални въпроси, които бяха бюджетно неосигурени от Бюджет 2015”, заяви Миков. 

 

По тази причина той апелира да се започне сериозна работа по подготовка на позициите на партията във връзка с приемането на бюджета за догодина.

 

По темата за бежанците и нелегалната миграция Михаил Миков заяви, че експертите на партията имат последователно и експертно издържана позиция, която отстояват. Необходимо е да се знае къде отиват средствата, които ни дава Европа за бежанците и каква е ефикасността на мерките на правителството за решаването на този проблем, на мнение е Миков.

 

По думите му през последните седмици е имало информация за преминаването на нелегални имигранти през страната ни, което се отразявало тежко на авторитета на страната ни като партньор на страните от Шенген.