Тя им дала плик с вестници вместо пари

 

 

Смела баба заложи капан на "ало измамници", успя да ги надхитри по телефона и накрая им пробута плик, пълен с нарязани вестници, вместо исканите 6000 лева, пише в. "Труд". Белезниците щракнали върху ръцете на 48-годишния измамник Н. К., когато получавал плика с “тлъстата пачка”. Театърът се разиграл в сряда в Нова Загора.


75-годишната старица получила обаждане на домашния си телефон по познатата схема “трябват ми пари, за да капарирам бяла техника”. В мъжкия глас баба Дочка отначало “разпознала” свой приятел от ученическите години. Първата реакция на жената била, че няма толкова пари, но ще потърси от приятелки.

 

Дочка се трогнала, но в същото време се усъмнила. Въпреки влошеното си здраве, отишла до магазин за техника, за да разбере на място каква е тази техника. Там окончателно ѝ станало ясно, че е жертва на телефонни измамници. Умната баба веднага се обадила в полицията.


Заедно с криминалистите се прибрала у дома да чака второто обаждане. Старицата казала на измамника, че уж е събрала 1500 лв., но той я изненадал и я накарал да му опише банкнотите по номинал и сериен номер. 75-годишната жена не загубила самообладание и половин час диктувала измислени номера, често кашляла и викала: “Болна съм, чедо, и очилата ми ги няма”. Така успяла да го забаламоса.