Туфчо Сандъкчиев е главен секретар на кметството

 

Общински служител в Петрич беше арестуван по подозрения, че е оказвал натиск върху подчинени да гласуват по определен начин. Доказателството - направен със скрита камера запис.

Още по темата


Преди няколко дни в Общинската избирателна комисия (ОИК) постъпва сигнал, че главният секретар на кметството - Туфчо Сандъкчиев, заплашва служител на общината с уволнение, защото симпатизирал на друг кандидат за кмет на Петрич, а не на настоящия градоначалник Вельо Илиев. 


Записът, заснет с мобилен телефон от служителя, стига до щаба на основния опонент на настоящия кмет. Депутатът Димитър Танев внася сигнала. Но твърди, че това далеч не е единичен случай. 


Информацията е, че всички на всеки един от общинската администрация е било поставяно условие да направи списък с 10-12 човека или, ако не се получи, след изборите са предупредени, че няма да са на работа”, обясни Танев. 


Действащият кмет и настоящ кандидат за нов мандат - Вельо Илиев твърди, че това са абсолютни клевети и мръсна игра на опонентите му. Той е категоричен, че вярва напълно на главния си секретар Сандъкчиев, въпреки че той има влязла в сила условна присъда от преди няколко години за документна измама в общината – отново в качеството си на главен секретар. 


Екипът на Новините на Нова потърси за коментар и автора на видеоклипа, тоест заплашения служител, но той отказа да говори с мотивите, че от прокуратурата са му казали да не коментира разследването. Самите прокурори също отказаха коментар. 


На официалната страница в интернет пише, че и друг служител е подал сигнал за оказан натиск от страна на секретаря на общината. 


Знаем също, че снощи, след ареста, главният секретар се е почувствал зле и е закаран в болница за преглед. След това е върнат в ареста. 


Разследването по случая продължава.