Вероника Димитрова направи репортаж за джебчийските кражби във Варна

 

След заплахите срещу журналиста на Нова телевизия Вероника Димитрова прокуратурата ще иска от ЦИК да свали още един кандидатски имунитет. Целта е да започне разследване срещу председателя на партия "Солидарност" Христо Младенов. 

 

Премиерът потвърди, че от МВР са искали да арестуват Христо Младенов още вчера, но имунитетът на лидера на мешерето като кандидат за общински съветник в град Левски се е оказал пречка. 

 

След като процедурата по свалянето на имунитета стане факт, срещу Христо Младенов ще се задейства досъдебното производството за отправяне на заплахи. Членовете на ЦИК трябва да вземат решение, в момента в който при тях постъпи искане от прокуратура. 

 

Самият председател на партия „Солидарност” обясни, че причина за думите му е било изнервяне и поиска в ефир извинение от Вероника Димитрова. 

 

Лидерът на „Солидерност” не откри нищо неморално във факта, че неговата партия издига за кандидат за общински съветник съпругът на една от жените, разследвани за джебчийство в Игнатиево.

 

Националната агенция по приходите продължава да проучва доходите на джебчийките, обясни пред Нова телевизия премиерът Борисов Борисов. 30 са случаите, по които се правят проверки.