"Хората освиркват обработващите протоколите", пише ни Анна Пелова в "Моята новина"

 

Огромни опашки от хора от секционните избирателни комисии се извиха пред зала "Арена Армеец" часове след края на изборния ден в неделя.

 

"Тук сме от 1:00 часа с номер над 400, а още обработват номер 261. Има над 1800 номера", споделят председатели на СИК в 4:30 часа сутринта. "Четирима души припаднаха един след друг, но линейка няма и не ги извеждат в продължение на поне половин час. Има само мобилни медицински екипи. Хората освиркват обработващите протоколите. А всичко можеше да стане с един клик", пише ни още Анна Пелова, която ни изпраща и видео от изборната нощ.


 
"Номера 400+ предадоха бюлетините си към 8:30, а това са поне 7:30 часа чакане. Много хора се бунтуваха и искаха да си тръгнат, но ги държаха като заложници. Жени се разреваваха, припадаха, а сега разбрах, че е имало и смъртен случай. Тези хора работят над 24 часа. Няма кой да ги смени и не могат да си тръгнат, докато не им приемат бюлетините. И ще вземат около 50 лв. (за точната сума не съм сигурна)", допълва зрителката на Нова телевизия.