Според Министерския съвет изборните книжа може да бъдат запечатани и поставени под охрана

 

Призоваваме Централната избирателна комисия да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъда освободени от ангажимента да чакат приемането им, се казва в позиция на Министерския съвет.

 

Според правителството има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани последователно.

 

„Без да оспорва независимостта на Централната избирателна комисия, правителството призовава за отношение на хуманност и се ангажира с пълна подкрепа за предоставяне на необходимото съдействие, охрана на изборните книжа и грижа за хората”, се казва още в позицията.

 

В рубриката „Моята новина” получихме многобройни сигнали за огромните опашки в зала „Арена Армеец”, където се предават и проверяват изборните протоколи.

 

Пет жени, чакали тази нощ в зала „Арена Армеец”, са преминали през спешното отделение на болница „Св. Анна“. Две от жените са били откарани в лечебното заведение, след като са припаднали от изтощение. Едната от тях е на 72 години, а другата - на 60 години. След като са били прегледани и двете са отказали да останат под наблюдение в болницата.

 

20-годишна жена е приета с пелвиоперитонит. Тя също не се е съгласила да остане в лечебното заведение. В Клиниката по кардиология на болницата обаче ще остане 56-годишна жена със стенокардия. Заради продължителното чакане в зала "Арена Армеец" лекарска помощ е потърсила и 31-годишна жена, бременна в 4-ия месец. Тя е откарана за преглед в  Акушеро-гинекологична клиника на УМБАЛ „Св. Анна“.
 


Появи се и информация, че жена е починала след дългото чакане в зала "Арена Армеец". От ЦИК обаче категорично опровергаха тази информация. 


 
Намиращи се в залата разказаха, че от 1500 секции към 7.00 часа тази сутрин са били обработени данни от около 400. Хората там са много притеснени, че ще трябва да прекарат целия ден  и няма да могат да отидат на работа. Наш зрител дори твърди, че е видял как възрастна жена, плачейки се е молила на полицай да я арестува, за да може да си тръгне.