Не знам защо държавата се отнесе снизходително към изборните бежанци, каза той

"Не знам защо държавата се отнесе снизходително към т.нар. хвърковатите чети, към изборните бежанци - има населени места, в които регистрираните за местните избори са повече от половината от местното население - това е обидно за държавата", заяви на същия брифинг председателят на партията Георги Първанов. Питам се как тези кметове ще гледат своите съселяни или съграждани, след като са им осигурени такива служебни победи, запита той.

Още по темата


"Резултатът ни за кандидата ни за кмет в София Георги Кадиев е добър. Имахме по-високи очаквания, направихме нелоша кампания, но такива са реалностите", смята Първанов. 

 

"На следващите избори вярвам, че ще имаме районни кметове. Георги Кадиев сам ще реши какво ще е политическото му бъдеще", коментира Първанов, цитиран от БГНЕС.

 

"Отнасям се уважително към социологическите агенции, но вчера наблюдавах данните на няколко центъра. Вчера нашият кандидат стоеше дълго време в Благоевград на 4-то място, но след дълго време резултатът се промени и той излезе на второ място. Твърдя, че подобен подход е манипулативен и призовавам за малко повече професионализъм", каза Първанов.

 

"Опорочен е процесът на издаването на протоколите и тези неща не могат да не будят тревога". Това коментира по повод хаоса в зала „Арена Армеец” председателят на предизборния щаб на партия АБВ за местните избори Румен Петков.

 

„Това, което видяхме - попилени бюлетини, разпилени чували пред Арена Армеец, трябва да си даваме сметка, че в една или друга степен поставя под съмнение легитимността на изборния процес", каза той.

 

От партията обявиха, че ще гласуват за електронното гласуване при обсъждането в парламента и ще възобновят дебата за въвеждане на мажоритарен вот и задължително гласуване, предаде Дарик.

 

Той обяви, че вчера по предварителни, но неокончателни резултати, са избрани 15 кметове на АВБ, а на балотаж отиват 27.