Печатницата на БНБ поиска отлагане заради проблем с отпечатването на бюлетините

 

Вторият тур на изборите под въпрос. Държавната печатница е поискала гласуването да се отложи със седмица заради проблем с отпечатването на бюлетините. Свърши ли хаосът с броенето на бюлетини и ще се провалят ли изборите в неделя провери екип на Новините на Нова.

 

Цяла нощ Централната избирателна комисия остана в очакване на протоколите от столицата. Преди книжата от вота на софиянци да пристигнат, там бяха транспортирани дори протоколите от най-отдалечените краища на страната.

 

Драмата с предаването на протоколите в „Арена Армеец” обаче не приключи. Малко преди полунощ последните кашони от вота в неделя изненадващо се наложи да бъдат преместени в сградата на общината. В залата по програма имало събитие. 

 

Така сагата продължи на тъмно зад заключените врати на „Московска” 33, а днес в ЦИК все пак пристигна и председателят на Столичната общинска избирателна комисия Диляна Иванова.

 

Битката за местния вот продължава в 1128 населени места. Засега от ЦИК не очакват масов отлив на членове на комисии заради хаоса от последните дни. Драмата „Арена Армеец” обаче може да стане още по-тежка на балотажа, когато се очаква кашоните с протоколите за столичани да се броят в зала 1 на НДК.