В неделя НДК ще приеме книжата от балотажа

 

Обсадата в зала "Арена Армеец" отива в съда. Недоволните граждани завеждат искове, заради хаоса и причинените вреди. От ЦИК обясниха, че вина за случилото се има Общинската избирателна комисия. 

Още по темата

 

Ще удуша първия срещнат от властта, ако майка ми и синът ми са вътре”, заяви пред Нова заместник-председателят на ЦИК Мария Мусорлиева и добави: „Не мога да повярвам, че на някой му е хрумнало да държи под ключ 500 души”. 

 

Председателят на Общинската избирателна комисия Диляна Иванова обаче отрича да е имало заключени врати на залата. Тя дори заподозря в симулация припадналите от изтощение хора. 
"Аз лично не съм видяла нито един от припадналите хор. Не мога да отсея колко са реалните и колко нереалните сигнали, защото не съм медицинско лице”, заяви тя. 

 

 „Никой не знае какво е вътре, освен нас. Две жени и едно младо момиче припаднаха пред мен”, заяви Чавдар Ташев,  председател на комисия в район „Витоша”. Държаните под ключ знаят как да защитят правата си.  „Инициирахме подписка срещу ОИК. Граждански иск ще се завежда”, обясни Ташев.

 

„Много голяма част от хората, които бяха там, изобщо не са на мнение, че са преживели някакъв ужас Напротив, те  даже ни приветстваха и казаха, че добре сме си свършили работата”, коментира още Диляна Иванова.

 

"Това е пълна глупост! Няма такова нещо! Тя самата беше вътре, много хора я нападаха! Едвам я изнесоха полицаите, я пазеха, което е супер смешно", коментира Чавдар Ташев. Вяра и Чавдар обаче прекарват в залата над 37 часа и описват обстановката там като потресаваща. 

 

 „Аз съм успокоявала едно момиче, защото то се разплака заради самия хаос, от стрес”, разказа Вяра Стоянова.  А думите на председателят на ОИК, че в залата е имало удобни седалки, Вяра коментира така: "Няма как една седалка да ти е удобна, нито за седене, нито за спане”.

 

Очаква се гражданите, уволнени от работа, защото не са се явили, също ще предявят искове, а в неделя НДК ще приеме книжата от балотажа.