"Еднополовите отношения ще осквернят семейството като ценност", смята богослов

 

"Християнската религия не подкрепя гей браковете и еднополовите взаимоотношения", заяви в студиото на "Часът на Милен Цветков" богословът Василианна Мерхеб. Според нея приемането на това ще оскверни семейството като ценност и ще се отрази негативно върху децата, които ще растат в такива семейства.


Победителят в "Биг Брадър" 2015 Никита Джонсън сподели, че живее в Швеция, където еднополовите бракове са узаконени от преди 6 години. Според нея всеки човек има право на глас и право на икономическа и юридическа сигурност. Относно отглеждането на деца от еднополови двойки, Никита е на мнение, че всяко дете трябва да има и майка, и баща, и да расте в нормална и спокойна среда. 


Бисер Николов от Асоциация Общество и ценности сподели, че са изпратили писмо до президента Росен Плевнелиев и министър-председателят Бойко Борисов и че са създали петиция против това решение на съда. Според него ако подобна сексуална ориентация бъде призната за законна у нас, семейните ценности ще бъдат брутално прегазени.

 

Той предупреди, че Европейският съд върви към изземване на същинската власт на националните съдилища с цел да се унищожи брака между мъжа и жената като основна, естествена и животворна клетка на обществото.