"Референдумът е безспорен успех", допълни той

 

Президентът със сигнал до службите за това кой е организирал хакерската атака срещу "Информационно обслужване", които трябва да броят резултата от местния вот и референдума. Росен Плевнелиев очаква да чуе отговор на въпроса "Кой, защо и по какъв начин е платил тази хакерска атака да се осъществи. Според него това е замислен сценарий, подобен на този в Костинброд през 2013 г. 

 

"Референдумът е безспорен успех. Неуредиците в нощта на изборите и последващите дни показаха колко ще облекчим процеса, ако дадем възможност на българите да гласуват електронно. Народът се произнесе, сега предстои и народните представители да вземат своите отговорни решения. Надявам се те да уважат гласа на 1,8 милиона българи. Не очаквам в парламента да се губи излишно време", заяви държавният глава Росен Плевнелиев на брифинг по повод окончателните резултати от провелия се вот на 25 октомври. 

 

Още по темата

 

Президентът предупреди, че ако сега управляващите пренебрегнат резултатите от допитването в неделя, ще направят голяма политическа грешка.

 

"Гражданите днес искат да бъдат активни участници във вземането на решения в държавата. Не може да има друг прочит на проведения референдум", категоричен беше Плевнелиев.

 

"За мен хакерските атаки в деня на изборите са нов "Костинброд", каза още държавният глава.