Изключително ниска е избирателната активност

 

Ожесточена битка за управлението на Пловдив. За втори път на балотаж един срещу друг се изправят Иван Тотев и Славчо Атанасов.

 

Изключително ниска е обаче избирателната активност - към 11 часа е 11 на сто.

 

Вял изборен ден и пустош приед секциите в ромските махали на Пловдив. До десет часа до урните бяха отишли трима - четирима души да гласуват.

 

„До момента имаме гласували петима човека от 679. Това няма и половин процент. Предишната неделя имаше по-голяма активност към този час на деня”, каза Василка Маркова - председател на 16 СИК в ОУ „Панайот Волов“ – Пловдив.

 

„Моето обяснение е, че много от хората, понеже предния път бяха много организации, много партии, много кандидати, много от хората явно се отказаха да участват на втория тур”, каза Антон Пенев.

 

Жителите на ромския квартал „Шекер махала” заявиха, че нямат интерес да гласуват на тези избори. Твърдят, че в квартала дори вече не предлагали пари.

 

30 членове на секционни комисии в Пловдив тази сутрин не отидоха на работа и се наложи спешно да бъдат заменени с резервни. В една от комисии дори не отишли двама.

 

„Имаше замени, защото едно момче не се яви, а пък секретарят ми още го няма. Просто той още вчера ми се обади, че е извън Пловдив и няма да може да вземе участие”, каза Асен Теофилов от 18 СИК в Пловдив.

 

Алкохолът в Пловдив днес е забранен и гостите на единствената сватба ще се почерпят в късните часове на деня.

 

Репортер: Благой Бекриев