Екип на Нова потърси причините

 

 

Пълна промяна в "Столипиново". След първия тур изненадващо се оказа, че жителите на пловдивския квартал рязко са сменили политическата си ориентация. От любима партия, сега ДПС са паднали до дъното на класирането.  

 

Екип на Нова опита да намери обяснение на впечатляващите цифри от първия тур. Оказа се, че миналата неделя ДПС са получили едва 265 гласа. Над 2000 гласа по-малко в сравение с изборите миналата година. Какво се промени за хората в "Столипиново"? Наказателна или планирана акция е това? 

 

Битката за сърцата и гласовете на хората в "Столипиново" започна с асфалтиране на улица "Правда” и запълването на дупките по тази основна улицата в квартала.  


На крака в "Столипиново" дойде лично Лютви Местан и призова хората да не продават гласа си, а да мислят преди да гласуват, защото имат сила да изберат не само 5 общински съветници в Пловдив, а 15. 


Само за една година ГЕРБ са увеличили почитателите си тук най-много - от 830 на близо 1500, гласовете за Реформаторите пък скачат от 110 на 480. А Патриотичният фронт получава от 174 бюлетини на миналите изброри, 466 на първия тур тази година. Хората в "Столипиново" казват, че това е наказателен вот. 

 

Какво е преобърнало политическите нагласи на хората в "Столипиново" и може ли новите им пристрастия да решат изхода от битката за кметския пост може само да гадаем.

 

Иначе за траиционното купуване на гласове, все така традиционно се говори. Дори на асфалтирната улца "Правда". Но и тук няма доказателства за това кой кого е купил.