"Резултатът в Шумен е много показателен", добави той

 

„Не сме доволни от резултата, защото все още не сме втора политическа сила. Аз мисля, че Реформаторския блок има пълната подкрепа на избирателите, и мисля, че имаме пълното основание да оборим Местан, с това, което той каза”, бе първият коментар на Божидар Лукарски от Реформаторския блок.


„Към настоящият момент приблизително 10% от областните и общинските кметове в страната, ние увеличаваме, съгласен съм с Божидар, е достатъчно за амбициите и възможностите, които имаме. Очертава се около 50% от районните кметове в София да бъдат избрани от РБ”, коментира съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.


„В Добрич балотажа не е ясен. Това е уникален успех, защото това е областен град, за който въобще не ни брояха. Повече от видима е загубата в Хасково. Местата, където бяхме много силни на първи тур, и дадохме категорична подкрепа на ГЕРБ, сега на втория тур постигаме една от големите си цели – измитане на крепостите на БСП и ДПС от картата на областните центрове. Резултатът в Шумен е много показателен”, добави още Радан Кънев.