Причината е равният брой гласове на кандидат-кметовете

 

В 15 села ще има трети тур на местните избори заради подадени равен брой гласове на балотажа по данни на ЦИК. Две от тях са села в областите Стара Загора и Монтана - Медникарово и Софрониево.

 

Кога ще стане това ще реши президентът, който в 14-дневен срок трябва да се произнесе, след като официално бъде съобщено от ЦИК.

 

Иначе в комисията денят протича спокойно. Вече са пристигнали 95 протокола от 230 комисии. До края на деня се очаква по-голямата част вече да са там. В София протоколите пристигнаха рано тази сутрин за разлика от миналата седмица.

 

Нощта в НДК протече спокойно в сравнение със ситуацията в зала „Арена Армеец”. Минути след края на изборния ден стотици окупират входа на НДК. Въоръжени с чувалите с бюлетини и протоколите от вота. Най-предвидливите взимат разстоянието до зала 1 на спринт. Скоро обаче опашките се извиват пред целия площад, а за реда следят десетки униформени. 

 

Метални ограждения и полицейски ленти ограничаваха достъпа на журналистите до зала 1 на НДК. Минути по-късно първите успели да предадат протоколите вече излизат. Малко след 1.00 часа последните протоколи бяха обработени, а загражденията пред НДК паднаха.