Кмет разби рекордите за най-добър изборен резултат и то без нито един агитационен плакат

 

Село Старопатица оглави тазгодишната класация за най-единодушно село в Северозапада на първи тур от местните избори. Кметът разби рекордите за най-добър изборен резултат и то без нито един агитационен плакат. 

 

В Старопатица патици няма, но селото има друг, истински повод за гордост. С над 90% подкрепа приз за най-желан кмет в Северозапада грабна Николай Николов. Той е безпартиен и ще управлява четвърти мандат. Кметската работа го научила да помага и на хората. 

 

Със своите 90% подкрепа задминал и бургаският кмет-рекордьор Димитър Николов. Кметът захванал да пише историята на Старопатица. Ще запише и легендата как старопатчанки мазали петите си с патешки трътки, за да не задирят момците сръбските моми. 

 

За четирите си мандата Николай Николов прокарал вода и път. Построил детска площадка и пенсионерски клуб. Държи да покаже най-голямата си гордост , отнела му 10 години – построяването на църковен храм в селото.

 

Не работи с чудеса, но ако разполагаше с всичките пари на света, кметът щеше да изпълни едно желание – да върне повече хора в селото.