Тя уточни, че това е втори опит за хвърляне на бомби в техен офис

 

„Това не е първият инцидент, който е свързан с мен и наши фирми и офиси. И за тези инциденти, които се случват, съм подала над 17 жалби в прокуратурата, Върховната касационна прокуратура, Софийската градска прокуратура”, заяви за „Здравей, България” бизнес дамата Евгения Банева. Причина за изказването ѝ беше нападението на офис на семейство Баневи на столичния булевард „Витоша”.


„Знам кое е е това лице и коя е тази фирма. И днес на Facebook страницата на туристическия холдинг ще бъдат извадени всички прокурорски преписки със входящите номера досега”, коментира още Банева.


Тя уточни, че това е втори опит за хвърляне на бомби в техен офис.


„На 7 ноември беше направен опит за запалване на централния ресторант във в.к. „Русалка”. По същото време миналата година беше запалена нашата вила във в.с. "Русалка". Няма да цитирам имена. Не е моя работа да го докажа. Но това са действия срещу мен, моята фамилия, срещу наши служители, които целят ежедневен тормоз, който е свързан с постигане на определени икономически интереси”, поясни Евгения Банева.


По думите ѝ обаче не става въпрос за местната власт.


„Самата местна власт си признава, че има натиск отгоре. Всички знаем кое е това високо място - управляващата партия и прокуратурата”, каза още Банева.


Целия разговор гледайте във видеото.