Сред убитите има американец и двама чилийци

Идентифицирани са 103 от общо 129-те жертви на атентатите в Париж, съобщи френският премиер Манюел Валс, цитиран от Sky News. 


Сред убитите в концертната зала „Батаклан” е 26-годишният юрист Валантен Рибе, който работел в парижката кантора на голяма международна компания.


Томас Аяд, 34, изпълнителен директор на звукозаписна фирма, също е бил в публиката на фаталния концерт.


Жертва на терористите станала и 23-годишната американска студентка Ноеми Гонсалес, която била в Париж, за да учи един семестър в колеж по дизайн.


Френският футболен национал Ласана Диара съобщи, че е загубил братовчедка си Аста Диакит при атентатите. 


„За мен тя беше по-голямата ми сестра”, казва Диара, който е бил на терена в мача срещу Германия, когато бяха извършени атентати пред стадион „Стад дьо Франс”.


Сред жертвите на терора са и 41-годишната парижанка Джамила Худ, загинала в едно от атакуваните заведения, и испанецът Алберто Гонсалес Гаридо, загубил живота си в „Батаклан”.


Служителят на френската телевизия France24 Матио Ош и писателят Гийом Дешер са други две от жертвите на стрелците в концертната зала.


Отчаян баща първоначално търсил информация за дъщеря си чрез социалните мрежи, но по-късно написал, че Лола Салин е сред жертвите. 


Мод Серо, маркетинг директор на голяма хотелска верига, е друг загинал при безпрецедентните нападения.


Външният министър на Чили съобщи, че двама негови сънародници са загубили живота си във френската столица – 33-годишният Луис Фелип Вал, женен за французойка, и 61-годишната Патриша Сан Мартин. Нейната дъщеря Елза Вероник – френска гражданка, също е сред убитите в „Батаклан”.


Там били застреляни и Мари Лош и приятелят й Матиас Димарски.

 

А как се оцелява след куршум в гърба разказва българинът Стефан Николаев пред Николай Дойнов: