Двама от нападателите са между 15 и 18 години, твърдят медии

 

Двама от седемте атентатори, окървавили Париж в петък през нощта, са на възраст между 15 и 18 години, пише в. "Сега", позовавайки се на френския "Фигаро", като цитира източник от съдебномедицинската експертиза. Самоличността им обаче засега не е категорично уточнена.

Още по темата

 

Френските разследващи са идентифицирали един от терористите - 29-годишният френски гражданин от алжирски произход Исмаил Омар Мостефаи. Самоличността му е установена по откъснат палец, намерен в концертната зала "Батаклан". Мостефаи е познат на полицията, тъй като многократно е арестуван за дребни престъпления. В периода между 2004 и 2010 г. е осъждан осем пъти, но нито веднъж не е бил вкаран в затвора. От 2010 г. фигурира в базата данни на спецслужбите като радикален ислямист. Смята се, че е пребивавал в Сирия за няколко месеца между 2013 и 2014 г. Вчера бяха арестувани осем от най-близките му роднини, сред които неговите баща и брат. Според френските медии братът сам потърсил властите. Той твърди, че отдавна не бил виждал Омар, но знаел, че живее със семейството си в Алжир.

 

Един от терористите се е опитал да влезе на стадиона "Стад дьо Франс", но охраната го спряла заради взривните вещества, които носел, писа в. "Уолстрийт джърнъл", като цитира източници от полицията. Това станало 15 минути преди началото на приятелския мач между Франция и Германия в петък. Веднага след като излязъл навън, мъжът задействал пояса с експлозиви. Полицията подозира, че той е искал да извърши атентата вътре в стадиона, за да има повече жертви.