Все още не е ясно кой е третият човек, чийто глас се чува на записите

 

Очната ставка по скандала "каките" се провали. Скандалната съдийка Владимира Янева не се яви на изслушване пред Висшия съдебен съвет. Тя и Румяна Ченалова бяха привикани да дават обяснения по аферата със записите на техни разговори, но единствено Ченалова се яви. Тя остава и единствената, която си спомня разговорите и обстоятелствата около тях.   

Още по темата

 

Ченалова обаче няма ясен спомен за това кой е третия човек, чийто глас се чува на записите.  Янева обаче си е спомнила. „Тя е взела отношение по този въпрос” , съобщи адвокатът на Янева – Антон Станков. „Представили сме писмени обяснения, с това намираме този етап на процедурата за изчерпан”, каза още адвокат Станков.

 

Иначе Румяна Ченалова си спомня много неща, както и това, че доскорошната й колега в съда Владимира Янева е опитвала да „се спаси от дисциплинарно и наказателно производство заради „Червеи”.

 

„Когато започнаха медийните информации за „Червеи”,  Янева започна срещи с Цацаров и ВСС, не само веднъж ми е разказвала такива неща”, заяви Ченалова и добави:  „Чувала съм, че Цацаров се е опитвал да помогне на Янева”.

 

В търсене на истината кой е мъжът от записите, ВСС призова четирима адвокати – от тях се яви само един - Иван Тодоров, който нямал общо със случай. „Очевидно не е моя глас”, заяви той. За разлика от него, неспоменат в записите Алексей Петров заяви, че е бил репресиран от така наречените "каки" от записите.