Ще бъдат прилагани вносните мита, определени от Общата митническа тарифа Евратом

"Русия налага продоволствено ембарго на Украйна. От 1 януари 2016 г. по отношение на Украйна ще се прилагат вносните мита, определени от Общата митническа тарифа Евратом", обяви руският премиер Дмитрий Медведев и припомни, че Владимир Путин подписа указ за прекратяване на споразумението за зона за свободна търговия с Украйна

 

Още по темата

По думите на Медведев от началото на годината в Украйна ще бъдат въведени ответни икономически мерки във връзка с антируските санкции на ЕС и САЩ.

 

"Няма никакви съмнения, че Киев няма да плати дълга си към Москва", коментира Медведев във връзка с изтичането на падежа на украинския дълг от 3 милиарда долара, информира ТАСС, цитирана от агенция "Фокус".


Министър-председателят е поискал от руски юристи да подготвят документите за предстоящия съдебен иск заради отказа на Украйна да плати дълга. В петък украинските власти обявиха мораториум по изплащането на руския кредит.

 

В същото време Русия също налага мерки, но спрямо Турция. Москва спира безвизовия режим за турски граждани от 1 януари 2016 г. Припомнете си случая във видеото: