Мадам Клод си отиде на 92-годишна възраст

 

Определяната за сводница на световните лидери Мадам Клод почина на 92-годишна възраст, съобщи АФП.

 

Още по темата

Тя беше съдържател на ексклузивен публичен дом в Париж, близо до „Шанз-Елизе”, като в определени моменти е менажирала повече от 500 жени. Някога част от Френската съпротива срещу нацистите, тя беше осъдена за сводничество през 1992 година. Тя никога не е цитирала имена на свои клиенти, но трудно изброими информации през годините говорят за изключително значим списък с клиенти.

 

Сред споменаваните във френските медии са знатни покойници като американския президент Джон Кенеди, либийския диктатор Муамар Кадафи, Шарл Дьо Гол, милиардера Аристотел Онасис, членове на семейство Ротшилд, актьорът Марлон Брандо и други.

 

„Две са нещата, за които хората винаги ще плащат – храна и секс. Не ме бива в готвенето”, е паметно изказване на Мадам Клод.

 

Публикация на сп. „Венити Феър” от миналата година разкри предполагаема връзка на известната сводница с ЦРУ.

 

“Тя отнася много тайни в гроба. Беше легенда,” заяви бившият полицейски началник във френската столица Клод Кансе, цитиран от АФП.

 

Рожденото име на Мадам Клод е Фернанд Груде. По думите ѝ тя е била отгледана в манастир и е лежала в концентрационен лагер. Двете твърдения са оспорени в документален филм от 2010 г., припомня Би Би Си. Най-славните времена на дейността и са през 50-те и 60-те години на миналия век. След много проблеми и игри на котка и мишка с френските власти, по-късно в живота си тя заживява в малък апартамент в Ница.

 

По информация на френските медии, тя е починала именно в болница в града на Лазурния бряг, предаде БГНЕС.