През нощта в София ще работи градският транспорт

 

Новогодишната нощ - златна мина за незаконните превозвачи. Ще плащаме ли тройни сметки за такси и ще можем ли да разчитаме на градския транспорт.


През нощта в София ще работи както метрото, така и основните автобусни и трамвайни линии. В Пловдив също са предвидени извънредни линии, които ще се движат през половин

Още по темата

час. А във Варна градският транспорт ще е безплатен до 2 часа след полунощ.

 

Пътниците по летища и автогари около празниците са като златни кокошки и затова най-често стават жертва на незаконни превозвачи. Репортер на Нова излезе от летището със скрита камера и под предлог, че е чужденец. Човек му предложи транспорт до центъра. За 8 километра редовните таксита ще вземат не повече от 10 лева. В случая журналистът плати двойно. На слизане  картите бяха разкрити.

 

Превозвачът показва документи за фирма и регистрация на касов апарат. Нямаше обаче най-важното - лиценз за таксиметров превоз на пътници. Именно това прави превозвача нарушител, обясниха за Нова от ДАИ. 

 

И още един феномен, типичен за дните между Коледа и Нова година. Улиците се пълнят с неуки шофьори, разказва Методи. Самият той управлява маршрутка и познава града по-добре от всеки друг.

 

Ако добавим и традиционния алкохол, карането става още по-опасно. От Българския червен кръст демонстрират това с очила, които пресъздават света около нас така, както ще го виждаме след няколко чашки алкохол.

 

Снежана от поредната група млади кандидати за шофьорска книжка се престраши и сложи очилата.

 

Пътните патрули в цялата страна ще са нащрек тази нощ. За превишена скорост и употреба на алкохол. Само за седмица в София са издадени над 700 фиша на шофьори, карали по-бързо от разрешеното.