Натоварен е пътят от Гърция към България

 

Сняг, заледявания и тежък трафик - това очаква всички, които тръгват на път след  новогодишните празници. 

 

Полицията е готова с допълнителни патрули и специална организация на движението. 

Още по темата

Снегорините също са в готовност заради очаквания сняг. Очаква се само в София да се върнат около 400 000 автомобила.

 

Най-горещите точки са големите магистрали „Хемус”, „Тракия”, „Люлин”, „Струма”. Силно натоварен е пътят от Гърция към България, тъй като много наши сънародници заминаха за южната ни съседка за празниците. 

 


Хиляди българи избраха Гърция в новогодишната нощ. Затова и трафикът от Кулата към София се очаква да е интензивен. Другите горещи точки - пътищата от курортите и магистралите. От Агенция "Пътна инфраструктура" уверяват, че ремонти по магистралите няма. От няколко дни един от подходите към столицата също е облекчен с отварянето на част от северната скоростна тангента.


"В известен смисъл ще облекчи трафика, тъй като докато се строи - все пак има още 1 километър, тук ще се пускат само коли", заяви Лазар Лазаров от АПИ.


Движението на тежките камиони ще бъде ограничено не само там. На 3 януари тировете няма да се допускат по основните магистрали от 14 до 20 часа. А за да не се струпват автомобили по входовете на София, от общината са организирали светофарите да работят по специален режим. Трафикът ще се следи зорко и от пътните патрули. Освен по всички натоварени трасета, полицаи ще следят и на ключови места в София.

 

Само за седмица по празниците в София са издадени над 700 фиша на шофьори, хванати с превишена скорост.

 

На много места в страната прибирането всъщност вече започна. В момента виждате кадри от пътя между Симитли и Банско, които ни изпратиха наши зрители.

 

По данни от пътната агенция обаче в момента движението по главните пътища в страната е спокойно.