Вижте уникални кадри с дрон!

 

Белгиецът Жан Гьорис се разхожда буквално по ръба на паметника Бузлуджа и в този момент съвсем случайно Мариян Ташев успява да запечата завладяващата гледка със своя дрон.  

 

„Решихме с приятели да се качим до Бузлуджа на 24.01 за разходка, а и да направим видео с дрон. Стигнахме с кола донякъде, но самият път до Бузлуджа беше затрупан от навяванията със сняг и не се виждаше даже. Оставихме колата до ски пистата до Бузлуджа и след това продължихме да търсим път нагоре към върха, като на моменти снегът беше половин метър и краката ни потъваха”, разказа за NovaNews.bg Мариян Ташев. 

 

Авантюристите все пак успяват да се качат до паметника, макар и премръзнали на температура от минус 10 градуса.

 

„Техниката също не се чувстваше много добре, наложи се да почакаме около половин час, докато батериите и дронът влязат в работна температура. Започнахме да снимаме, като в началото нямаше нищо необичайно, понеже кадрите бяха от по-далече, но когато се приближих до върха, видях хора там и реших да направя още няколко по-близки кадъра. Освен от студа, ръцете ми потрепериха и от това, което виждах, а именно как Жан ходеше по ръба и стоеше седнал. Освен неговия и моят адреналин се вдигна”, спомня си още Мариян. 

 

След снимките той се запознава с белгиеца, който се оказва един от доброволците, помогнали на пострадалите след потопа в „Аспарухово” през лятото на 2014-а. Новините на Нова също ви разказаха за него. Припомнете си ТУК

 

Пред Мариян Жан споделя: "Почувствах се истински свободен и щастлив там горе. На място като това горе, обкръжен от мъгливия и обширен хоризонт, усещаш всеки отделен удар на сърцето си. Слънчевите лъчи едва пробиваха мъглата, сякаш виждаш пътя към един оазис. В съзнанието си усещах вибрациите на този колосален монумент, наситен с историите на хората, които са го построили. Мисля, че можем да променим мирогледа си и да затворим очи за всичко негативно около този паметник, да погледнем от позитивната страна. Основата на паметника изглежда солидна, може би все още чака времето, в което ще възкръсне един ден в нова светлина".

 

Вие все пак не забравяйте, че подобно изкачване е изключително опасно, така че не предприемайте рискови действия! 

 

Редактор: Галя Станева