Парите ще бъдат изхарчени от държавния бюджет

 

Четвърт милион лева за кафе и вода за депутатите. Обществената поръчка беше публикувана на сайта на народното събрание, а народните избраници обещават, че сумата може и да намалее. Какво кафе пият в парламента?

   

Още по темата

Кафето е напитката на приятелството. И задължителен елемент за успешни преговори. 
Но в политиката като че ли около него се водят повече войни.

 

И до днес, въпреки риска от подобни спорове, депутатите предпочитат да си имат кафе-машина в парламентарните стаи, на собствени разноски. Искат или не обаче, те ще разполагат с 80 хиляди лева за кафе през следващите две години и с още 120 хиляди за минерална вода. С тях, освен себе си, ще черпят и гости.

 

Едно безплатно кафе за депутата струва на парламентарния бюджет 26 стотинки. А много грубите сметки разпределят по 500 лева годишно за кафе и вода на всеки депутат.

 

Оказва се, че депутатите и не пият твърде много от безплатните кафета. Не им харесват особено, а и невинаги им се пие, когато им се дава. И така - те на практика пестят. 

 

"Ние имаме светъл пример - имаме премиер, който от пестене на кафе после не слизаше от хеликоптера. Виждате ли колко е добре, нека и ние да пестим и после с хеликоптера", коментира Емил Димитров - Ревизоро.

 

Депутатите обаче нямат право да се глезят с предпочитания. Сорт робуста и сорт арабика са двата им варианта, при това те никога не знаят какво има в чашите им. Единственото, което могат да добавят, е захар

 

Още за харчовете на депутатите гледайте утре в "Здравей, България"!

 

Припомняме, че през януари Народното събрание обяви обществена поръчка за обучение на парламентаристите и по чужди езици. Стойността на поръчката отново е близо четвърт милион лева с ДДС.