Така той коментира избора на Меглена Кунева за просветен министър

 

"Може би заради предстоящите президентски избори има тежко, драматично и много потно съревнование между различните части на опозицията кой как ще изиграе конкретните си ходове. Различното говорене е част от другия процес на препозициониране на опозицията”. 

Още по темата

 

Така здравният министър Петър Москов коментира в „Здравей, България” избора на Меглена Кунева за министър на образованието.

 

"На Реформаторския блок предстоят тежки организационни политически решения. Не виждам разум в това, което се случва в Блока в момента. Той трябва да се събере и да вземе единственото смислено решение – да се консолидира. Разцепване на Реформаторския блок е мечтата на опозицията в лицето на БСП и ДПС”, на мнение е Москов.

 

„Управлението на правителството в следващите месеци навлиза в решителна фаза на реализация на промени, реформи, различно моделиране на системи. Желанието на страшно много хора да спрат точно тази решителна фаза стои зад цялата медийна и политическа истерия. Това е и причината за поведението на част от парламентарните фракции вчера в Народното събрание”, обясни здравният министър.

 

По думите му формулата на дясноцентристката коалиция, която трябва да вещае политическа стабилност, за да се осъществяват реформите, е проблем за статуквото.

 

Как Петър Москов коментира дефицита на лекари у нас – гледайте във видеото!