Георги Николов проговаря пред камерата на Нова

 

Помощник-машинистът от влака-убиец София-Кардам пред камерата на Нова. Какво е да живееш със спомена за големия пожар и смъртта на 9 души и как трагедията е преобърнала живота му?

 

Осем години след инцидента Георги Николов - трето поколение машинист, още

Още по темата

помни бушуващата огнена стихия и ужасените погледи на бягащите хора. 

 

"Падат, спираш се, помагаш им и продължаваш да гасиш. Адът е пълен", спомня си той. 

 
Дълго време след това Георги е затворен между четири стени в малък апартамент в Горна Оряховица. След инцидента е повален от психическо разстройство, което разбива живота му. Скован е от болки в гръбнака, за които единственото спасение са скъпи инжекции.

 

Героят от горящия влак може да загуби и четирите стени, между които пази малкото радостни семейни мигове. Пенсията по болест е едва 140 лева, а вноската по ипотеката два пъти повече. Болката е още по-тежка, когато става дума за детето. С два лева в джоба той не знае дали да му купи на дъщеря си шоколад или да събирам пари за детската градина.

 

Но той не търси пари, а просто възможност сам да си ги заслужи. Работодатели обаче няма. Днес машинистът получи поредния, 36-и отказ.


"Вярно е, боли ме. Не си кривя душата. Но съм готов да работя каквото мога, колкото мога и както мога", споделя той.

 

Ако желаете да помогнете на Георги Николов, можете да се свържете с него на електронната му поща georgi.nikolovich@gmail.com или по телефона - 0888048416.