Наложено им е прокурорско задържане до 72 часа

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на шестима данъчни служители от Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново. Те са обвинени в това, че са се уговорили да вършат длъжностни престъпления, както и искане и приемане на подкупи. 

 

Още по темата

Обвинения са повдигнати на Стефан Михайлов - бивш директор на ТД НАП, Пламен Томов - зам.-директор на ТД НАП, Мирослав Стефанов - зам.-директор на дирекция "Събиране“, Петя Николова - началник на отдел "Селекция" и данъчните инспектори Иван Конов и Младен Векилов. На шестимата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В момента се преценява на кого от тях каква мярка за неотклонение да бъде наложена или поискана от Специализирания наказателен съд.

 

Припомняме, че обвинените бяха задържани на 24 февруари тази година във Велико Търново  при специализирана операция на МВР и ДАНС. Тогава трима данъчни служители бяха задържани за срок до 24 часа. След разпит обаче те бяха освободени без да им бъдат повдигнати обвинения.

 

Според събраните до момента доказателства групата е действала в продължение на две години – от ноември 2013 г. до ноември 2015 г. Предстои да се установят нанесените щети за държавния бюджет от дейността на групата. 

 

Припомнете си още по темата: