Разследването на трагичния инцидент продължава

На днешния ден се навършват две години от изчезването на „Боинг-777” на авиокомпанията

Още по темата

Malaysian Airlines. Самолетът, изпълняващ полет от Куала Лумпур за Пекин, изчезна от радарите в нощта на 8 март 2014 г. На борда му имаше 12 души екипаж и 227 пътници от 14 държави. Смята се, че самолетът е паднал в Индийския океан. 


Близки и роднини на починалите пасажери се събраха днес в търговски център в Куала Лумпур и отбелязаха годишнината, пускайки в небето 240 бели балона с посланието: „MH370. Винаги ще остане в нашите сърца”.


Издирването на останките и търсенето на причините за трагичния инцидент продължава и до момента. В началото на седмицата ръководителят на Австралийската служба по транспортна безопасност Мартин Долан даде нови надежди, като обяви, че останките от самолета вероятно ще бъдат открити до месец юли тази година. 

 

„Изследвали сме близо три четвърти от територията, в която може да е паднал самолетът, и тъй като до този момент не сме открили нищо, това увеличава вероятността отломките да се намират в районите, които не сме покрили досега”, коментира пред „Гардиън” Мартин Долан, който ръководи операцията още от изчезването на Боинга. 

 

В началото на март в Мозамбик бяха открити останки, за които се смята, че принадлежат на изчезналия самолет. Специалисти ги изследват, за да установят дали тези подозрения са истина. Това обаче не е първата следа от Боинга. През лятото на миналата година неговото крило бе открито на остров Реюнион в Индийския океан. Френската прокуратура тогава увери, че три номера, открити върху парчето, са позволили на разследващите да заключат "със сигурност", че то е от изчезналия "Боинг"-777.

 

Припомнете си подробности.