Коментират депутатите Емил Димитров от Патриотичния фронт и независимият Георги Кадиев

 

Институцията с традиционно ниско обществено доверие се зае да бори традиционно ниската изборна активност и ни задължи да гласуваме. Всеки, който откаже да упражни вече задължителното си право, ще трябва да си плати за това. 

 

Още по темата

Работещите ще дължат 50 лева, социално подпомаганите - тримесечните си помощи. Така според депутатите-идеолози на строевия вот от една страна ще се намали тежестта на купения вот, от друга - ДПС ще изпадне от челната парламентарна тройка, а на всичкото отгоре демокрацията ни ще е действително представителна, а не платена.

 

Принудата ще подейства ли стимулиращо на стотиците хиляди българи, който, отвратени от политическата ни действителност, се отказаха от правото си да избират, независимо че ежегодно на партийния тезгях се подреждаха нови и нови мераклии да властват над народа? Няма ли именно заради превръщането на правото в задължение отборът на негласуващите да се включи в изборната игра, увеличавайки броя на недействителните бюлетини? И няма ли заради нарастването на изборния риск за партиите покварата на избирателя с пари срещу глас, да превзема и крепостните стени на уж неподкупните?

 

Разговор с депутатите Емил Димитров от Патриотичния фронт и независимия Георги Кадиев.