Дърво вече е падало върху преминаващи коли

 

Изгнили тополи застрашават трафика по "Ботевградско шосе" в София. Преди време едно от дърветата падна върху преминаваща кола. 


 
Повече от 10 години опасните тополи застрашават преминаващите коли и никой нищо не прави. Става въпрос за около 120 дървета. 

 

От столичния район „Кремиковци”, където се намират тополите, заявяват, че вече 10 години водят кореспонденция за решаване на проблема. 

 

„В момента подготвяме ново писмо, което ще бъде изпратено на г-н Лазар Лазаров, председател на АПИ, с което отново да напомним, че тези дървета са изключително опасни”, заявиха от общината. 

 

Дирекция „Зелени системи” към Столичната община е издала заповед към Областно пътно управление – София да изреже 37 дървета по трасето, както и да окастри и оформи още 79 тополи. 

 

От Областното пътно управление отговориха на запитване на Нова телевизия с писмо. От него става ясно, че директорът на управлението е изпратил писмо до кмета на район „Кремиковци”, с което настоява да бъде издадена експертна оценка и разрешение за премахване на маркираните дървета. 

 

Повече гледайте във видеото.