Европейският транспорт потъна в хаос след експлозиите в Брюксел

 

Всички летища в Европа засилиха мерките за сигурност след атентатите в Брюксел.  Летище София отменя предвидените за днес полети до и от летище ,,Завентем“ в Белгия, изпълнявани от авиокомпания България Ер: 

Още по темата

 

FB 407 A излитащ за Брюксел (Завентем) с планиран час 17:40 ч.

 

FB 408 A кацащ от Брюксел (Завентем) с планиран час 23:55 ч.

 

Има полицаи с автоматично оръжие и кучета, обучени да откриват експлозиви. Полицията ограничи и възможностите за паркиране около сградата на Терминал 2. Полетите от София за Брюксел са спрени. В 17:40 самолет на "България Ер" трябваше да излети за Белгия. Обратния полет на компанията, който трябваше да пристигне в 23:30 също няма да лети.

 

Полетите на нискобюджетните превозвачи сe изпълняват по график. Компаниите обаче изискват пътниците от Брюксел да се явяват на летището 5 часа преди полета. 

 

Европейският транспорт потъна в хаос след експлозиите в Брюксел. Автобусите, трамваите и метрото напълно спряха в Брюксел, където бяха затворени по-рано тази сутрин летището и големите гари, съобщава БТА.

 

Министърът на транспорта Ивайло Московски обяви по-рано днес, че от Ръководството на въздушното движение и от летищата в страната има готовност да бъдат приети пренасочени полети, заради кризата в Брюксел. 

 

Някои от хората на летището в София научиха от екипа на Нова за атентатите в Брюксел. Опасността всеки тълкува по свой си начин. Хората мислят обаче за причините в сърцето на Европа да се отвори рана, която скоро няма да зарасне.