Десетки хиляди фенове дойдоха да чуят британските суперзвезди

 

Легендарната рок група "Ролинг Стоунс" разтърси Хавана с най-пищния концерт в комунистическа Куба, където такава музика доскоро беше забранена.

 

Десетки хиляди фенове, дошли да чуят британските суперзвезди, аплодираха групата в спортния комплекс Ciudad Deportiva в кубинската столица. На концерта имаше и няколко големи екрана, пресъздаващи в едър план случващото се на сцената, информира "Франс прес", цитирана от БГНЕС.

 

 

Фронтменът Мик Джагър, облечен с яке на цветни пайети, започна шоуто с "Jumpin 'Jack Flash", последван от "Това е само рокендрол."

 

Публиката, включваше по-възрастни двойки, семейства, туристи и много млади хора. Хиляди стояха по околните улици в близост до центъра на града, а жителите на квартала, се качиха върху покривите, за да гледат сцената. Музиката се чуваше отчетливо на повече от половин миля (един километър) далеч.

 

При липсата на такса за влизане кубинските държавни медии изчислиха, че са се събрали около 500 000 души.

 

Някои бяха спали през нощта, за да заемат най-добро място на концерта. Много други се стичаха около шест часа преди началото на концерта.

 

"Ние не бяхме сред първите, но от това място сме сигурни, че няма да пропуснем нито един детайл", каза фенът на „Ролинг стоунс” 27-годишният Свениен Moрера.

 

Полицията беше на място и алкохолът беше забранен.

 

Събитието показа, че Куба най-накрая излиза от идеологическата и икономическa изолация след десетилетия комунистически режим.

 

"Мисля, че ще заплача", заяви 62 годишният Мигел Гарсия, който бе дошъл с автобус от Сиенфуегос в южната част на Куба и спа на игрището, за да заеме по-удобно място на самия концерт".