България има още двама представители при мъжете във Фьорде

С десето място завърши участието си в кат. 53 кг Мая Иванова, втората наша представителка на продължаващото в норвежкия град Фьорде Европейско първенство по вдигане на тежести, информира БГНЕС.

 

Българката заложи на сигурността и направи само по един успешен опит - на 75 кг в изхвърлянето и на 96 кг в изтласкването, като после не съумя да увеличи резултатите си след безуспешни опити съответно на 78 и на 100 кг. Така Мая събра двубой 171 кг, което й отреди десето място в крайното класиране, на същата позиция вчера се нареди и Надежда Мей при най-леките.

 

С 210 кг шампионка днес в кат. 53 кг стана родената в Молдова и състезаваща се за Румъния Кристина Йову, която изпревари с цели 8 кг украинката Юлия Паратова, съобщава сайтът на БФВТ www.wfbulgaria.com

 

България има още двама представители днес във Фьорде. По-късно тази вечер при мъжете в кат. 62 кг, също в гр. А ще се състезават Владимир Урумов и Стилян Гроздев.

 

Утре, вторник, нямаме участие при жените, но при мъжете в кат. 69 кг група А на подиума в 20.25 ч. българско време ще излязат Диан Минчев и Златко Минчев.